Klimatsmart och läskande

Vårens gladaste nyhet är här –  våra nya Fun Light flaskor görs av återvunnen plast! Sommarens törstsläckare är alltså inte bara god, den är klimatsmart också.

En klimatsmartare flaska

Många bäckar små gör som bekant en stor å. Genom att byta ut våra flaskor och göra dem i återvunnen plast gör vi miljön en stor tjänst. Men här behöver vi din hjälp. Eftersom våra nya Fun Light flaskor görs av just återvunnen plast är det viktigt att så många som möjligt återvinns, så att de kan brytas ner och göras till ny plast som blir till nya flaskor. Genom att panta blir du en del av lösningen och hjälper till att plastbanta så mycket det bara går. Varenda flaska räknas och din insats är lika viktig som vår för att cirkeln ska slutas. Visste du förresten att även kapsylen är återvinningsbar? Behåll den på när du pantar, så blir det ännu lite bättre för miljön. 

Logo av flaska av återvunnen plast

Ett hållbart val

Tack vare att den är koncentrerad slipper du släpa hem en massa vatten som fraktats över halva klotet, du behöver bara bära hem smaken. På tal om smak, visste du att FUN Light får alla sina goda smaker och färger uteslutande från naturliga aromer och naturliga färger? Och självklart är den utan socker. Så fyll vattenflaskan med läskande, god FUN Light i din favo-smak och ta med den ut för snabb förfriskning i sommar, vart du än ska.

Glöm inte panta din saftflaska. Förra året bar vi svenskar hem 206 miljoner liter läsk och smaksatt vatten. Om man räknar ut hur mycket koldioxid det gick åt på frakt och tillverkning, motsvarar det 19 000 personers flygresor tur & retur till Mallis. Räknat i olja motsvarar det cirka 7 miljoner liter. Förutom utsläppen gick det förstås åt en massa plast också. Så panta gärna FUN Light flaskan när det goda är slut. Vår miljövänliga flaska är gjord av återvunnen plast och t.o.m. kapsylen är återvinningsbar, så behåll den på så blir det ännu bättre för miljön.

Kolsyrat vatten

Du kan göra din egen läskande saft med någon utav våra härliga smaker! Våra favoriter att streama är LemonadeOrange och Wild berries! Genom att göra ditt eget kolsyrade vatten hemma bidrar du till en miljövänligare planet. Vattnet som vi får ifrån våra kranar är lokalt producerat och energisnålt medan vatten på flaska som du köper ifrån mataffären både är dyrt för dig och dåligt för miljön då det ofta transporteras långa vägar. Istället för att köpa hem plastflaskor ifrån mataffären kan du göra ditt eget smaksatta bubbelvatten med hjälp av en kolsyremaskin, som till exempel soda stream. På så sätt kan du bidra positivt till vårt klimat och du sparar även pengar.

Våra smaker