Klimatsmart och läskande

Vårens gladaste nyhet är här –  våra nya Fun Light flaskor görs av återvunnen plast! Sommarens törstsläckare är alltså inte bara god, den är klimatsmart också.

En klimatsmartare flaska

Många bäckar små gör som bekant en stor å. Genom att byta ut våra flaskor och göra dem i återvunnen plast gör vi miljön en stor tjänst. Men här behöver vi din hjälp. Eftersom våra nya Fun Light flaskor görs av just återvunnen plast är det viktigt att så många som möjligt återvinns, så att de kan brytas ner och göras till ny plast som blir till nya flaskor. Genom att panta blir du en del av lösningen och hjälper till att plastbanta så mycket det bara går. Varenda flaska räknas och din insats är lika viktig som vår för att cirkeln ska slutas. Visste du förresten att även kapsylen är återvinningsbar? Behåll den på när du pantar, så blir det ännu lite bättre för miljön. 

Logo av flaska av återvunnen plast

Ett hållbart val

Tack vare att den är koncentrerad slipper du släpa hem en massa vatten som fraktats över halva klotet, du behöver bara bära hem smaken. På tal om smak, visste du att FUN Light får alla sina goda smaker och färger uteslutande från naturliga aromer och naturliga färger? Och självklart är den utan socker. Så fyll vattenflaskan med läskande, god FUN Light i din favo-smak och ta med den ut för snabb förfriskning i sommar, vart du än ska.

Glöm inte panta din saftflaska. Förra året bar vi svenskar hem 206 miljoner liter läsk och smaksatt vatten. Om man räknar ut hur mycket koldioxid det gick åt på frakt och tillverkning, motsvarar det 19 000 personers flygresor tur & retur till Mallis. Räknat i olja motsvarar det cirka 7 miljoner liter. Förutom utsläppen gick det förstås åt en massa plast också. Så panta gärna FUN Light flaskan när det goda är slut. Vår miljövänliga flaska är gjord av återvunnen plast och t.o.m. kapsylen är återvinningsbar, så behåll den på så blir det ännu bättre för miljön.

Kolsyrat vatten

Du kan göra din egen läskande saft med någon utav våra härliga smaker! Våra favoriter att streama är LemonadeOrange och Wild berries! Genom att göra ditt eget kolsyrade vatten hemma bidrar du till en miljövänligare planet. Vattnet som vi får ifrån våra kranar är lokalt producerat och energisnålt medan vatten på flaska som du köper ifrån mataffären både är dyrt för dig och dåligt för miljön då det ofta transporteras långa vägar. Istället för att köpa hem plastflaskor ifrån mataffären kan du göra ditt eget smaksatta bubbelvatten med hjälp av en kolsyremaskin, som till exempel soda stream. På så sätt kan du bidra positivt till vårt klimat och du sparar även pengar.

Våra smaker

Regler och villkor

Så här går det till:

Tävlingen arrangeras av FUN Light Sverige och är ett lotteri där vi tävlar ut 50st Stanley Quencher – värde 699:-/st.

Köp en valfri dryck från FUN Light under kampanjperioden 15/4 – 23/6 2024. Registrera dina kontaktuppgifter på funlight.se och tävla med ditt kvitto – eventuell vinst syns direkt på sidan.

Varje köp under kampanjperioden ger en ny vinstchans. Dock max en vinst per person.

Ladda upp ditt kvitto och se direkt om du vunnit eller inte. Har du vunnit kommer ditt kvitto att granskas inom 1-2 arbetsdagar för att vinst ska kunna skickas ut. Man får inte ladda upp samma kvitto flera gånger utan endast nya köp.

Om kvittot är OK meddelas vinnaren att vinst kommer skickas ut med PostNord. Om kvittot ej är OK meddelas detta tillsammans med en motivering varför.

Kvittot behöver vara läsbart och med synligt datum, tid samt med markering som visar den inköpta FUN Light drycken för att vara giltigt vid vinst.

 

Deltagande:

Kampanjen pågår 15/4 – 23/6 2024 och är öppen för alla över 18 år som är bosatta i Sverige. Tävla senast 23/6 2024. Vi förbehåller oss rätten att ändra kampanjperiod vid oförutsedda händelser.

 

Vinstinformation:

Vinsten: Stanley The Quencher H2.0 Flowstate™ Tumbler 1.18 L Rose Quartz – värde 699:-/st.

Antal vinnare: 50 st

Vinsten kan inte bytas mot kontanter eller annat. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vid händelse av att en specifik vinst inte kan levereras så förbehålls rätten att ersätta vinsten med en alternativ vinst av motsvarande värde. Alla vinster skickas utan kostnad.

 

Vinstdragning & leverans:

Det finns totalt 50 st Stanley Quencher i potten. Dragning av vinnare görs slumpmässigt direkt på tävlingssidan under perioden och efter granskning och godkännande av kvittot. Man kan vinna max en gång per person.

Vinsten skickas till vinnarens postadress eller ombud inom 4 veckor efter godkänt kvitto. Avsändare: PS Action AB. Om vinsten ej kan levereras till mottagaren till följd av att felaktiga adresserauppgifter angetts vid registrering, eller om försändelsen ej hämtas ut inom, av PostNord, angiven tidsfrist anses vinsten som förbrukad.

Vi förbehåller oss rätten att diskvalificera deltagare vid misstanke om fusk genom t.ex förfalskat kvitto. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, tekniska fel eller oavsiktliga missförstånd i samband med kampanjen.

Sekretess & personuppgifter

Hantering av personuppgifter
Uppgifterna som du lämnar för att delta behandlas av Orkla som är personuppgiftsansvarig. Det betyder att Orkla ansvarar för att dina uppgifter behandlas enligt gällande dataskyddslagstiftning. Vi använder och delar uppgifterna med Silverplus AB, PS Action AB och 24HR Malmö AB för att administrera och skicka ut vinsterna.

Sekretesspolicy
Din sekretess är viktig för oss. I vår sekretesspolicy beskrivs vilka personuppgifter som Orkla Foods Sverige AB samlar in från dig, hur vi interagerar med dig och hur vi använder samt lagrar dessa uppgifter. Ta del av vår sekretesspolicy här: https://www.orkla.se/ofs- behandling-av-personupplysningar/

Personuppgifter vi samlar in och hur vi använder dem
www.orkla.com/legal/se/

Hur vi delar dina personuppgifter
Orkla delar personuppgifter med Silverplus AB, PS Action AB och 24HR Malmö AB (för att administrera och skicka ut din vinst).

Tillgång till dina personuppgifter
Kontakta oss på detta formulär om du vill få tillgång till, få utlämnat, korrigera eller radera personuppgifter som vi har lagrat. Du kan också lämna klagomål, kräva begränsningar eller ta tillbaka ditt samtycke när som helst. Du kan också vända dig till Datainspektionen om du vill klaga på vår hantering av personuppgifter

Borttagning av personuppgifter
Om inget annat samtycke givits kommer din kontaktdata att raderas inom 6 månader.

Hur vi förvarar personuppgifterna
Tjänster och produkter vi använder för att bearbeta och lagra dina personuppgifter finns inom EU. Det säkerställer att våra leverantörer också följer lagen om GDPR.

Vid frågor, vänligen kontakta konsumentkontakt@orklafoods.se

Tillgång: Orkla Foods Sverige AB och Silverplus AB

Underleverantör: Silverplus AB, PS Action AB och 24HR Malmö AB